Vijgensalade

Deze salade met gebakken vijgen is een heerlijk herfstig voorgerecht. Je bereidt de vijgen in de oven en het is uiteraard weer een makkelijk recept. Met weinig moeite zet je dus een heerlijke vijgensalade, vol smaak, op tafel. De vijgen zijn bedekt met fijngehakte hazelnoten en gezoet met rijststroop. Het is een ideale start van een heerlijk etentje. Of eet het als lunch, voor twee personen, met wat brood erbij.

Dit heb je nodig voor 4 personen

3 verse vijgen
125 gram ricotta
50 gram Danish blue
40 gram rucola
35 gram gepelde hazelnoten
2,5 eetlepel rijststroop
1 eetlepel olijfolie
0,5 eetlepel balsamicoazijn

Zo maak je de gebakken vijgensalade

1.Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).
2. Was de vijgen, haal het steeltje eraf en snijd de vijgen in plakjes.
3. Leg de plakjes op een bakplaat met een vel bakpapier.
4. Bestrijk de plakjes vijg met de ricotta.
5. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze royaal over de plakjes vijg met ricotta. Druk een beetje aan met een lepeltje.
6. Besprenkel de vijgen met de rijststroop.
7. Schuif de bakplaat met vijgen de oven in en bak ongeveer 10 minuten.
8. Was de rucola en laat goed uitlekken. Meng voor de dressing de olijfolie met balsamicoazijn.
9. Als de vijgen klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze iets afkoelen op de bakplaat.
10. Verspreid de rucola over een groot bord of schaal. Verdeel de dressing erover. Schep de vijgen, met een vork, van de bakplaat op de rucola.
11. Verkruimel de Danish blue erover en klaar is je vijgensalade. Geniet ervan!