Dit dessert, op basis van cashewnoten, valt hier absoluut in de smaak. Ik zag nog een zakje cashewnoten in de kast liggen en ik kreeg spontaan een idee voor dit toetje. Ook als je veganist bent of gaat voor lactosevrij, is dit dessert iets voor jou. Het is bovendien gezoet met dadels, dus voor mensen die geen kristalsuiker eten is het eveneens geschikt. Yay! Ik vind het gewoon ontzettend lekker. Probeer het en laat me weten wat je ervan vindt!
Dit heb je nodig voor 4 glaasjes
200 gram cashewnoten, ca. 2 uur geweekt in water
160 ml Thaise Kokosroom (blikje)
150 ml amandelmelk (ongezoet) en nog een klein scheutje voor door het cacaopoeder
6 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
2 eetlepels kokosolie, extra vierge
2 eetlepels (raw) cacaopoeder
eventueel wat geschaafde amandelen, geroosterd
verder nodig: blender
Zo maak je Vegan Cashew Dessert
1. Giet de cashewnoten af en laat goed uitlekken.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje op zacht vuur.
3. Doe in de blender: de cashewnoten, 160 ml Thaise kokosroom, 150 ml amandelmelk, de dadels en de kokosolie en maal alles fijn.
4. Verdeel het mengsel in tweeën. Meng door het cacaopoeder de scheut amandelmelk en roer tot een glad papje.
5. Roer door één deel van het mengsel het cacaopapje.
6. Schep of giet nu om en om laagjes cashewmengsel chocolade en naturel in de glazen.
7. Zet afgedekt, minstens 4 uur en het liefst een nachtje, in de koelkast om op te stijven.
8. Vlak voordat je het gaat eten, bestrooi je het eventueel nog met wat (geroosterde) geschaafde amandelen.