Vega Mexicaanse gordita's

Deze vega mini-tortilla’s staan supersnel op tafel. Dat is meestal het geval met mijn recepten. Aangezien ik mij met mijn ingrediĆ«nten niet aan de regels houd, zou een Mexicaan dit heus niet Mexicaans noemen. Dat geeft niets, want het smaakt heel erg lekker. Vaak ontbreekt in vegetarische gerechten de smaak umami. Dit hoef je absoluut niet te missen, want hier is een makkelijke oplossing voor.

Dit heb je nodig voor 2 personen

1 flinke prei
1 rode paprika
250 g kidneybonen uit blik (uitlekgewicht)
blikje mais van 65 g (uitlekgewicht)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
8 gordita’s
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels tamari of sojasaus voor de umami-smaak
scheutje water
olie om in te bakken
Voor erover:
yoghurt
verse koriander, gewassen
geraspte belegen kaas

Serveren met sla en eventueel tortillachips als je er helemaal een feest van wilt maken.

Tip: wil je dit recept nog wat gezonder maken? Gebruik dan kleine volkoren tortilla’s, laat de tortillachips weg en matig de tamari of sojasaus.

Zo maak je de Mexicaanse Gordita’s

1. Was de prei en de paprika. Snijd de prei in ringen. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
2. Bak de prei en paprika met een scheutje olie in de pan. Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee en verdun alles dan met een scheutje water.
3. Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en de tamari of sojasaus toe. Meng goed en laat zachtjes bakken.
4. Spoel intussen de bonen en mais. Voeg ze toe aan het paprika-prei-mengsel, roer door en zorg dat je de bonen en mais goed verhit.
5. Verwarm de gordita’s eventueel kort, om en om, in een droge koekenpan. Ik moet je bekennen dat ik ze vaak niet verwarm, bij gebrek aan geduld.
6. Vul de gordita’s met het bonenmengsel. Doe er wat yoghurt op, geraspte kaas en koriander. Serveer er sla bij en eventueel een beetje tortillachips. Geniet!