Als je toe bent aan een lekker hartig lunchgerecht, dan kun je deze toast met champignons maken. Het is net even wat meer werk dan je boterham met pindakaas, maar dan heb je ook wat. Als je vanuit huis werkt of je bent een dagje vrij, dan is dit een echte aanrader om te maken. Je kunt het ook serveren als voorgerecht, maar reken dan op één plakje toast per persoon. Ik zeg: absoluut maken. Dan weet je wat je al die tijd hebt gemist.
Dit heb je nodig voor 2 personen als lunch, of 4 als voorgerecht
4 geroosterde boterhammen
250 gram kastanjechampignons
4 eetlepels cottage cheese
1 bosui
scheutje Tamari of andere sojasaus
wat rucola, gewassen
olie
Zo maak je de toast met champignons
1. Maak de kastanjechampignons schoon, verwijder een stukje van de steeltjes en snijd de champignons in plakjes.
2. Was de bosui en snijd in ringen. Houd het zachte groene deel achter om te garneren. Het hardere en lichtere deel kan straks de pan in.
3. Bak de plakjes kastanjechampignon en het hardere deel van de bosui in een pan met een klein beetje olie gaar.
4. Besmeer intussen elke plak toast met 1 eetlepel cottage cheese. Verdeel hier de rucola over.
5. Giet nu een klein scheutje sojasaus in de pan, roer goed door en bak even mee. Haal je pan dan van de warmtebron.
6. Schep het champignonmengsel op de toast met cottage cheese en rucola. Top af met wat bosui. Geniet!