Spaghetti met tuinbonen en salieboter

Stel je voor dat er een bord pasta voor je staat met dubbel gedopte tuinbonen en verse snijbiet. Het is overgoten met salieboter en afgetopt met geraspte kaas. Het ruikt zó lekker. Je wilt dit. Nu.

Heb je geen snijbiet in de tuin? Vervang het door verse spinazie uit de winkel. En dan volgt nu dit verwenrecept.

Dit heb je nodig voor 2 personen

ca. 700 g ongedopte tuinbonen of
250 g gedopte tuinbonen
70 g snijbiet
150 g volkoren spaghetti
50 g roomboter
6 grote verse saliebladeren
geraspte belegen kaas of parmezaanse kaas
zout en peper
olijfolie

Zo maak je spaghetti met tuinbonen en salieboter

1. Dop de tuinbonen, spoel ze af onder de kraan en kook ze hierna ca. 3 tot 5 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.
2. Haal de tuinbonen uit de vliesjes en gooi de vliesjes weg.
3. Was de snijbiet en snijd in reepjes.
4. Kook de pasta in ruim water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Was intussen de saliebladeren en snijd in reepjes.
6. Smelt de boter op heel zacht vuur/lage warmtebron en voeg de salie toe.
7. Bak de snijbiet kort in een andere pan met wat olijfolie.
8. Zet het vuur of de warmtebron onder de salieboter hoger en laat de bladeren wat harder bakken, totdat ze donkerder worden. Roer door en blijf erbij. Houd goed in de gaten dat de boter niet verbrandt.
9. Doe de pasta op de borden, bestrooi met de snijbiet, dubbel gedopte tuinbonen en giet dan de salieboter erover. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met geraspte kaas.

Tip: Eet er nog een groene salade bij.

Eet smakelijk!