
Het is de Week Zonder Vlees en Zuivel. Wie inspiratie zoekt voor een snelle vegan maaltijd, opgelet. Hier volgt een van mijn favorieten. Het is uiteraard heel makkelijk, zoals met al mijn recepten. Wanneer je vegetarisch of vegan eet, ontdek je vaak allerlei nieuwe ingrediënten. Dat is zo leuk! Je leert allerlei nieuwe smaken kennen en begint op een andere manier te koken. Ga op avontuur en begeef je een aantal keren per week of meer op het vega of vegan pad.
Dit heb je nodig voor 2 personen
400 gram broccoli
1 puntpaprika
250 gram tempeh
250 ml water
2 eetlepels zoute sojasaus
1 eetlepel kerriepoeder
150 gram rijst
eventueel wat gefruite uitjes
olie
Zo maak je deze Snelle Vegan Bowl
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Was de puntpaprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in stukjes.
3. Doe wat olie in een hapjespan, waar een deksel op kan. Deze hebben we straks nodig. Scheur de tempeh in stukken en bak het een beetje bruin.
4. Voeg puntpaprika en broccoli toe en giet het water in de pan.
5. Doe de sojasaus en het kerriepoeder erbij. Roer door, breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Zet de warmte bron lager.
6. Laat in ongeveer 10 minuten alles gaar worden.
7. Schep de rijst in kommen en het tempeh-groentemengsel erop. Bestrooi eventueel met wat gefruite uitjes.
Simpel, voedzaam en lekker. Geniet!