Het grijze weer buiten maakte dat ik zo’n zin kreeg in comfort food. Wat me met dit mistroostige weer echt voldoening geeft is een flink bord romige risotto. Bij elke hap ga ik weer wat meer stralen. Tijdens de bereiding is het constant roeren in de pan bijna meditatief. Zo heerlijk eentonig en dat bedoel ik positief. Je hebt gewoon één belangrijke taak: roeren, roeren, roeren. Zo simpel kan het leven zijn. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om deze risotto te maken, totdat ik de vriezer opentrok en een zak pompoenstukjes spotte. Aangezien ik niet veel zin had om een pompoen te slachten, kun je weleens hebben, vond ik dit een ideale oplossing. Het leek ook nog voorgegaard. Maak me gek. In de koelkast lag wat verse geitenkaas. Hoera! Tja… dit werd gewoon een heel logische combinatie. Te lekker gewoon en super makkelijk om te maken. Bovendien krijg je meteen een flinke lading pompoen binnen. Is dat even mooi meegenomen? Nou, ik stop met mijn ontzettend interessante verhaal, ik verlos je uit je lijden en deel nu het zeer gemakkelijke recept van deze overheerlijke risotto met pompoen en geitenkaas.

Dit heb je nodig voor 2 personen

150 gram risottorijst
450 gram bio pompoenstukjes uit de vriezer (ik kocht dit bij ah, merk ah)
1 ui, gepeld en in stukken gesneden
500 ml groentebouillon, maximaal
wat schijfjes verse geitenkaas
(olijf)olie
versgemalen peper en wat gedroogde oregano

Zo maak je Risotto met Pompoen en Geitenkaas

1.Bak de rijst in wat olie, doe de ui in de pan en bak even mee. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe. Roer door en zet de warmtebron zachter.

2. Voeg de bevroren pompoenstukjes toe. Blijf roeren totdat de risotto droger wordt en er een nieuwe scheut bouillon bij kan.

3. Roer gezellig verder en als het weer nodig is, voeg je steeds een scheut bouillon toe. Houd het roeren ongeveer 25 minuten vol. Je kunt het! Dit gerecht is trouwens best hoog op smaak, maar ja, het is comfort food. Wil je dit niet, maak dan je bouillon wat minder geconcentreerd. Dat is veel gezonder. Als je bouillon helemaal gebruikt is in de risotto en het gerecht is nog te droog, voeg dan wat gekookt water toe in plaats van bouillon. Het moet namelijk echt niet zouter worden dan dit.

4. Proef of de risotto gaar is, schep het op de borden en verdeel er wat schijfjes verse geitenkaas over. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en wat gedroogde oregano. Geniet!