
Deze quinoasalade is perfect als lunch, als hoofdgerecht op een mooie zomerse dag of voor bij de BBQ. Het is een frisse salade met een vleugje pit. Quinoa is in deze maaltijdsalade de eiwitbron. Het is lekker voedzaam en vullend. Maak het een aantal uren voordat je het gaat eten en zet het in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed intrekken. De volgende dag is deze salade nóg lekkerder. Op veler verzoek heb ik dit recept weer opgezocht op mijn oude website en het hier opnieuw geplaatst. Je kunt er nu dus weer snel van genieten! Wil je ook zien hoe ik het maak? Bekijk dan de video op Instagram. Hier ga je naar mijn account. Laat je het me weten als het heeft gesmaakt? Dat vind ik leuk om te horen. Dan nu naar het recept.
Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen, als hoofdgerecht
150 gram quinoa
1/2 bos radijs, gewassen en in plakjes gesneden
1 grote wortel, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
1 puntpaprika, schoongemaakt en kleingesneden
1 citroen
1/2 bosje verse koriander, gewassen en fijngehakt (incl. de steeltjes)
jalapeñopepers naar smaak (uit een potje)
1 flinke eetlepel olijven zonder pit (de soort die jij lekker vindt)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
zout en peper
Hoe maak je de Quinoasalade?
1.Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
2. Pers het sap uit de citroen en doe het in een grote kom.
3. Meng alle ingrediënten door elkaar. Peper en zout voeg je toe naar smaak. Denk eraan dat de olijven en jalapeñopepers ook al zout zijn.
Dat is alles. Geniet ervan!