Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte zelf maken? Dat kan natuurlijk. Het is zo’n heerlijk verwarmend drankje. Verwen jezelf en/of een ander met deze speciale koffie. Kaarsjes aan, met een goed boek op de bank en genieten van dit drankje.

Wat heb je nodig voor 2 glazen Pumpkin Spice Latte?

400 ml havermelk
2 espresso
2 eetlepels pompoenpuree *lees hieronder hoe je het maakt
2 eetlepels golden syrup (wij gebruikten Lyle’s Golden Syrup)
1/2 theelepel speculaaskruiden
2 snufjes kaneel

Hoe maak je Pumpkin Spice Latte?

1. Breng de melk in een pan, samen met de pompoenpuree en speculaaskruiden, al kloppend met een garde aan de kook.
2. Schep in elk glas alvast een lepel golden syrup.
3. Giet de melk met pompoen en speculaaskruiden, over de bolle kant van een lepel, voorzichtig in een glas.
4. Doe dit ook met de espresso, giet het op dezelfde manier in het glas.
5. Bestrooi de Pumkin Spice Latte met wat kaneel.

Voor een extra mooi resultaat klop je met een garde eventueel nog een beetje melk tot schuim, in een pannetje op het vuur. Schep het melkschuim op de pompoenmelk en bestrooi dan met wat kaneel. Geniet ervan!

* Zo maak je pompoenpuree

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
2. Was de pompoen. Haal de bovenkant en onderkant eraf. Snijd het doormidden en haal de pitjes en de draden er met een ijslepel uit.
3. Snijd de pompoen in parten.
4. Bestrijk met wat olijfolie en leg het op een bakplaat met bakpapier.
5. Bak de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.
6. Laat wat afkoelen en haal het vruchtvlees eraf. De schillen gooi je weg.
7. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer, tot een gladde massa.

Voor de Pumpkin Spice Latte gebruik je maar 1 eetlepel pompoenpuree per glas. Wat over is kun je beperkt bewaren in de koelkast. Misschien lust je de volgende dag nog wel een Pumpkin Spice Latte. Of maak van de pompoenpuree die over is een lekker pompoensoepje, met een goede bouillon.