Met een pompoen uit de moestuin, maakte ik deze overheerlijke hummus. Het is een echte herfsttopper en geschikt voor op brood, op een toastje of bijvoorbeeld op een heerlijke bowl voor het avondeten. Er zit een ingrediënt in die je niet snel zou verwachten, omdat we dit eerder bij iets zoets terugzien dan bij iets hartigs. Door dit verrassingsingrediënt krijg je een echt wauw-effect. Snel proberen dus. Er geldt wel een waarschuwing: als je deze hummus hebt gegeten, dan keur je de hummus uit de supermarkt geen blik meer waardig.
Dit heb je nodig voor een bakje Hummus van Pompoen
150 gram pompoenblokjes
150 gram gare kikkererwten uit blik of pot
sap van een halve citroen
2 eetlepels witte tahin
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel knoflookpoeder
zout naar smaak
eventueel wat chilivlokken
Zo maak je de pompoenhummus
1. Kook de pompoenblokjes gaar in ca. 10 tot 12 minuten. Giet af en laat afkoelen.
2. Spoel de kikkererwten onder de koude kraan af en laat goed uitlekken.
3. Doe alle ingrediënten, behalve de chilivlokken, in een keukenmachine en maal tot een zo glad mogelijk geheel.
4. Schep de pompoenhummus in een bakje en bestrooi eventueel met wat chilivlokken.
Echt waar, je weet niet wat je proeft. Zo ontzettend lekker. Geniet ervan!
Deze pompoenhummus blijft een paar dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast.