Perensaus

Als ik terugkom van het sporten, dan eet ik graag wat yoghurt, met honing en gehakte hazelnoten. Nu heb ik een heerlijke variant bedacht voor mijn snelle snack. Ik zoet de yoghurt met perensaus en maak het af met wat geschaafde, geroosterde amandelen. Misschien ook wel iets voor jou.

Wil jij het ook maken? Bedenk dan dat je het niet lang kunt bewaren, maximaal 2 dagen in de koelkast. Maakt niet uit, want het is zo op. Enne… de geschaafde amandelen rooster je even in een droge koekenpan. Het volgende recept is genoeg perensaus om 4 bakjes yoghurt op te leuken. Je kunt de saus zoeten, maar ik vind het zo al zoet genoeg.

Dit heb je nodig voor 4 porties overheerlijke perensaus

5 rijpe conference peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
1 theelepel speculaaskruiden
scheutje water

Zo maak je perensaus

Doe de stukjes peer met de speculaaskruiden en een scheutje water in een pan. Roer door, Verwarm totdat het gaat koken en zet het vuur zacht. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren. Af laten koelen en in een afgedekt bakje in de koelkast bewaren. Maak het binnen 2 dagen op.