Kip broccoli bowl

Hier is het beloofde recept voor mijn Kip-Broccoli Bowl. Vooral de dressing maakt het zo ontzettend lekker. Ik had het over een ingrediënt dat een heel speciaal en lekker smaakje geeft. Sommigen dachten koriander, maar nee… Ja, dat gaat er ook op, maar dat bedoelde ik niet. Er gaan roze peperkorrels in. Zo heerlijk!

Dit heb je nodig voor 2 Kip-Broccoli Bowl

rijst naar keuze, ongeveer 75 gram per persoon
ca. 280 gram kipfilet
ca. 480 gram broccoli

Voor de dressing
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sushi-azijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel tahini
1 teentje knoflook, geschild en uitgeperst
dun schijfje verse gember, geschild en fijngehakt
1 theelepel roze peperkorrels
1 theelepel korianderzaad

Voor erover
wat verse koriander
seroendeng

Zo maak je de Kip-Broccoli Bowl

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Kook de kip in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar. Haal uit de pan, laat wat afkoelen en snijd in stukjes.
3. Snijd de broccoli in stronkjes en was ze. Kook of stoom ongeveer 10 minuten en laat ook dit afkoelen tot lauwwarm.
4. Maak intussen de dressing. Maal de roze peperkorrels en koriander in een vijzel of hakmolen fijn.
5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat ongeveer een kwartier staan, om op smaak te komen.
6. Maak dan de bowl. Rijst onderin, broccoli en kip erop en de dressing erover. Bestrooi met wat verse koriander en seroendeng naar smaak. 

Geniet!