Ben jij toe aan een gezondere variant van marsepein op sinterklaasavond? Dan heb ik een heel makkelijk en lekker recept voor je. Ik maak deze marsepeinballetjes niet alleen in de maand december. Daar zijn ze veel te lekker voor. Deze marsepein is snel klaar, zit vol vezels, eitwit en je bloedsuikerspiegel blijft wat stabieler. Mijn gezondere marsepeinballetjes zijn bovendien geraffineerde suikervrij en het is ook nog eens voedzaam. Wat wil een mens nog meer. Dat je ze natuurlijk ook gaat maken en er lekker van geniet. Het is geen vrijbrief om meer te snoepen, want zoet blijft natuurlijk altijd zoet. Al ben je wel een stuk bewuster en gezonder bezig. Wil je helemaal losgaan, dan kun je ze natuurlijk ook nog voorzien van een laagje pure chocolade.
Dit heb je nodig voor ongeveer 9 gezondere marsepeinballetjes
60 gram amandelmeel
5 medjooldadels
flinke snuf vanillepoeder (dus geen vanillesuiker, maar poeder van gemalen vanillestokjes)
scheutje water
Zo maak je gezondere marsepein
1.Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
2. Doe de ontpitte dadels in een hakmolen, samen met de rest van het ingrediƫntenlijstje.
3. Maal alles tot een enigszins gladde massa.
4. Rol van de gezondere marsepein ongeveer 9 balletjes.
5. Ze zijn nu klaar om te eten. Wil je ze bewaren? Doe dit dan in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Het is beperkt houdbaar. Geniet ervan!