Gezonder aardbeienijs

Laatst deed ik mijzelf een aantal ijsvormpjes cadeau. Het zijn van die siliconen vormpjes waar je een ijsstokje in steekt. Ja, hier had ik al een tijdje een oogje op en toen was het zover. Zo leuk. Ik ging meteen aan de slag met het maken van ijs. Het is namelijk zo dat ik wat gezonder wil snacken. Omdat het zomer is, wil ik graag ijs eten. Het is fijn als ik zelf kan bepalen wat er in mijn ijs gaat. Zo voegt het ook nog iets toe aan mijn gezondheid, onder andere in de vorm van vitamine C. Al blijft zoet natuurlijk zoet, het scheelt toch bergen toegevoegde suiker en uiteraard ongewenste E-nummers als je deze ijsjes maakt. En… wat ook HEEL belangrijk is… het is gewoon super lekker. Hieronder vind je het recept.

Dit heb je nodig voor 4 aardbeienijsjes

200 g aardbeien gewassen en 2 extra mooie gewassen grote aardbeien (voor mooie plakjes)
150 ml kokosmelk
2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract

Zo maak je de aardbeienijsjes

1. Pureer de aardbeien (behalve de twee extra exemplaren), samen met 50 ml kokosmelk (de rest bewaar je nog even), het vanille-extract en de ahornsiroop met staafmixer of blender.
2. Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Doe de stokjes er alvast in.
3. Vul de vormpjes aan met de overgebleven kokosmelk. Leg dan in elke vorm een mooi plakje aardbei.
4. Laat het een nachtje invriezen en geniet er de volgende dag van!