Gevulde zoete aardappel

Dit recept met zoete aardappel is er ook weer een waar je heel weinig moeite voor hoeft te doen. Dat is heel fijn, zeker na een drukke werkdag. Het smaakt heerlijk en is gewoon een feest op je bord. De combinatie van het zoete van de aardappel, het romige van de cottage cheese en de sterke smaak van pesto is gewoon hemels. Wanneer ga jij het maken?

Dit heb je nodig voor 2 personen

200 gram verse spinazie, gewassen
2 grote zoete aardappelen
2 uien
200 gram cottage cheese
90 gram groene pesto
olie

Zo maak je deze gevulde zoete aardappelen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).
2. Boen de zoete aardappelen onder koud stromend water schoon. Droog ze af.
3. Snijd de zoete aardappelen door de helft, in de lengte.
4. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en leg de helften zoete aardappel erop met de snijkant naar beneden. Schuif de zoete aardappelen de oven in en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.
5. Pel en snijd de uien. Bak ze in wat olie iets bruin en voeg dan de spinazie toe. Bak gaar en zet dan aan de kant totdat de aardappelen klaar zijn.
6. Haal de gare zoete aardappelen uit de oven en leg op twee borden of een schaal, met de snijkant naar boven.
7. Besmeer ze met een dikke laag pesto en dan cottage cheese. Houd nog wel een beetje over voor straks.
8. Schep het spinaziemengsel erop en daarna nog wat cottage cheese en pesto. Klaar!

Ziet dit er niet feestelijk uit? Je kunt de zoete aardappels lekker uitlepelen, maar het is zo goedgevuld (of misschien beter gezegd belegd) dat een bord eronder zeker nodig is tegen het knoeien. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

Eet smakelijk!