Als je snel iets lekkers wilt maken in het weekend, dan zijn deze cruffins een heel goed idee. Dit is een echt verwenrecept. Als je een hap neemt, dan proef je de subtiele smaken van sinaasappel en vanille. Het is een croissant, omgetoverd tot een gebakje of een weergaloos verwenontbijt. Ze smaken het lekkerst als ze nog nét niet helemaal zijn afgekoeld. Wanneer ga jij ze maken?
Dit heb je nodig voor 6 cruffins
340 gram croissantdeeg (blik)
125 gram ricotta
25 gram gepelde pistachenoten
rasp van 1 grote biologische sinaasappel of twee kleine
2 zakjes vanillesuiker à 8 gram
1 ei
muffinvorm
Zo maak je deze cruffins met ricotta, sinaasappel en pistache
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C (hetelucht). Vet 6 muffinvormpjes in met wat boter of olie.
2. Haal het croissantdeeg uit het blik. Rol het deeg uit op een grote snijplank en druk de gaatjes dicht.
3. Verdeel het deeg in 6 gelijke rechthoekige stukken.
4. Bestrijk de stukken deeg aan één kant met de ricotta.
5. Boen de sinaasappel schoon, droog af en rasp. Verdeel de rasp erover.
6. Verdeel ook de vanillesuiker over het deeg.
7. Hak de pistachenoten grof en strooi hiervan driekwart over het deeg. Houd nog iets over om de cruffins straks mee af te toppen.
8. Rol alle stukken deeg op, vanaf de lange kant. Hierna rol je de opgerolde stukken losjes op en leg je ze in de muffinvormpjes.
9. Bestrijk met geklutst ei en strooi de rest van de gehakte pistachenoten erover.
10. Bak in de oven ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm op een rooster en eet ze direct. Dan zijn ze het lekkerst.
Geniet ervan!