De hype voor wat betreft pistache is je vast niet ontgaan. Nee, ik maak geen Dubai-reep. Dat doen zoveel mensen al. Ik maakte deze Chocoladeblokken met geroosterde pistache en gepofte volkoren tarwe. Dat had ik nog op voorraad. En op basis van mijn voorraadkast, bedenk ik vaak allerlei nieuwe recepten. Deze heerlijke blokken zijn gezoet met dadels en ze bevatten vezels en eiwitten. En nu komt het belangrijkste: ze zijn gewoon ontzettend lekker. Wanneer ga jij het maken?
Dit heb je nodig voor 6 Chocoladeblokken met pistache en gepofte tarwe
100 gram pure chocolade (90% cacao)
40 gram gepelde pistachenoten en 6 extra pistachenoten (garnering)
15 gram gepofte volkoren durum tarwe bio (kocht ik bij ah en het staat bij de ontbijtgranen)
5 Medjoul dadels
1 eetlepel kokosolie
Zo maak je de chocoladeblokken met pistache
1. Rooster de pistache in de koekenpan totdat het gaat geuren. Laat afkoelen op een bordje.
2. Doe de pistache en gepofte tarwe in een hakmolen, samen met de ontpitte en in stukken gesneden dadels.
3. Hak alles fijn en meng de gesmolten kokosolie erdoor.
4. Smelt de chocolade au bain marie. Bekleed intussen een kleine vorm of bakje (ca. 14×13) met een stukje bakpapier. Vet de vorm eventueel eerst in zodat het bakpapier beter blijft zitten.
5. Verdeel de helft van de gesmolten chocolade over de bodem en zorg dat het helemaal bedekt is.
6. Zet 10 minuten in de vriezer om hard te laten worden.
7. Verdeel het pistachemengsel met dadels en tarwe erover en druk goed aan met een lepel.
8. Verdeel de andere helft van de gesmolten chocolade erover en garneer met 6 pistachenoten.
9. Zet in de koelkast of doe het even in de vriezer totdat de chocolade gestold is. Snijd het daarna in 6 stukken.
Bewaren in de koelkast in een goed afgesloten bakje. Beperkt houdbaar.
Mocht je niet zo van de smaak van kokos houden, dan kun je eventueel ook ontgeurde kokosolie gebruiken.
Geniet ervan!