Choco fudge met pinda en zeezout

Deze fudge is veel te lekker, al heb ik geen boter, melk, of room gebruikt. Pure chocolade met pinda is een heerlijke combi. Je proeft ook een vleugje kokos en het zeezout versterkt de zoete smaak van de honing. Je kunt deze choco fudge ook een tijdje bewaren in de vriezer. Maar dat wil je heus niet. Lees snel hoe je het maakt!

Dit heb je nodig voor de choco fudge met pinda en zeezout

75 gram pure chocolade (85% cacao)(vegan)
4 eetlepels pindakaas met stukjes
4 eetlepels rijststroop
3 eetlepels extra virgin kokosolie
3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
grof zeezout
verder nodig:
klein schaaltje (ik gebruikte een schaaltje van 13×14 cm)
bakpapier

Zo maak je choco fudge met pinda en zeezout

1. Breek de chocolade in stukjes en laat het in een kleine pan op zacht vuur langzaam smelten.
2. Voeg intussen alle ingrediënten, behalve het zeezout, toe en roer goed door.
3. Bekleed het schaaltje met bakpapier en giet de fudge erin.
4. Laat iets afkoelen, strooi er wat grof zeezout over en zet het (afgedekt) een halve dag in de koelkast, of ongeveer een uur in de vriezer.
5. Snijd het in blokjes en bewaar het in de koelkast (beperkt houdbaar). Óf, als je het iets langer wilt bewaren en af en toe een stukje wilt ontdooien en eten, dan stop je de fudge in de vriezer. Want ja, het is een overheerlijke caloriebom.