Dit recept heb ik jaren geleden al gemaakt en op mijn oude blog was het al een succes. Ik heb het nu overgezet naar mijn nieuwe blog en er een eigentijdse draai aangegeven. Bloemkoolsoep Garam Masala is een supersnelle soep die ook nog eens lekker verwarmend werkt vanwege de kruiden. Dat is zeker welkom nu het best koud is buiten. Ik ben gek op lekkere, simpele en voedzame, gerechten. Deze soep is ideaal als lunch of verwarmend tussendoortje na bijvoorbeeld een frisse wandeling. Probeer het snel!

Dit heb je nodig voor 2 grote kommen soep

350 gram bloemkoolroosjes, gewassen
500 ml groentebouillon
halve eetlepel Garam Masala
(olijf)olie
Toppings: gefruite uitjes, klein beetje chilivlokken en gesneden bosui

Verder nodig: staafmixer

Zo maak je Bloemkoolsoep Garam Masala

1.Bak de bloemkoolroosjes met de Garam Masala even aan in een pan met een scheutje olie.
2. Voeg de groentebouillon toe, roer door en breng het aan de kook.
3. Zet de warmtebron zacht en kook de bloemkoolroosjes, met het deksel op de pan, in 15 minuten gaar.
4. Pureer de soep met een staafmixer.
5. Schep de soep in kommen en top af met gefruite uitjes, wat chilivlokken en gesneden bosui.

Geniet ervan!