Bloemkool-Pindasoep

Als ik niet veel zin heb om te koken, maak ik graag deze stevige maaltijdsoep. Het is lekker snel klaar en je krijgt veel groente binnen. Bij deze soep kun je nog een broodje naar keuze eten. Een makkelijk en goed begin van je week!

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 grote bloemkool of 750 gram bloemkoolroosjes
2 zoete aardappels (ongeschild ca. 365 gram)
1 ui
1 liter groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
sojasaus (zoet)
gefrituurde uitjes (uit een potje)
olie
verder nodig: staafmixer

Zo maak je Bloemkool-Pindasoep

1. Snijd de bloemkool in roosjes en was schoon.
2. Breng de bouillon aan de kook.
3. Schil intussen de zoete aardappel en snijd in stukken.
4. Pel en snijd de ui en bak in een beetje olie bruin in een grote pan.
5. Bak komijn en koriander even mee. Doe de zoete aardappel en bloemkool in de pan, giet de bouillon er voorzichtig bij en breng alles aan de kook.
6. Kook de groenten in ongeveer een kwartier gaar en voeg dan de pindakaas toe.
7. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met de staafmixer.
8. Schep de soep in kommen en garneer met wat zoete sojasaus en gefrituurde uitjes.

Lekker met een broodje. Eet smakelijk!