Biefstuk Ketjap en Koriander

Biefstuk met ketjap en koriander is snel en lekker. Het is ideaal voor een doordeweekse verwendag. Ik heb er heel erg van genoten. Daarom deel ik dit recept graag met jou op mijn blog.

Dit heb je nodig voor 2 personen

2 biefstukjes
2 prei, gewassen en in ringen gesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel vissaus
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
verse koriander naar smaak (blad en steeltjes), fijngehakt (ik gebruikte totaal 15 gram)
gefrituurde uitjes (uit een potje)
olie
rijst naar keuze (ongeveer 75 gram per persoon)

Zo maak je Biefstuk Ketjap en Koriander

1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Grill de biefstuk in een met olie ingevette grillpan, medium-rare, medium of well done. Ik bakte de biefstuk (vrij platte stukken) ongeveer 2 minuten per kant op redelijk hoog vuur.
3. Als de biefstuk klaar is, giet je er in de pan 2 eetlepels ketjap manis over en je draait de biefstuk zodat alle kanten bedekt zijn. Haal de biefstuk uit de pan en doe meteen de prei in dezelfde pan. De biefstuk laat je even afgedekt rusten op een bord.
4. Terwijl de prei in de pan zit (zet de warmtebron zachter), voeg je een eetlepel vissaus toe en het uitgeperste teentje knoflook. Roer de prei goed door en bak gaar.
5. Snijd de biefstukken in plakken.
6. Verdeel de rijst over de borden, leg de prei erop en de biefstuk in plakken.
7. Bestrooi met koriander en gefrituurde uitjes.
Eventueel kun je er nog reepjes rode peper over verdelen.

Eet smakelijk!