Als de BBQ weer wordt aangestoken, wil je graag aardappelsalade bij het eten. Geen gewone aardappelsalade, nee, niet die kant-en-klare uit een bakje. Dan wil je dus déze aardappelsalade met kerrie. Met kerrie? Ja, want dit is zó lekker. Nu weet ik dat kerrie in mijn genen zit, dus ik vind dit helemaal geweldig. Toch denk ik dat jij er ook heel enthousiast van wordt. Dus ik zeg…maken.

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in tweeën gesneden en gespoeld met koud water
1 puntpaprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
125 g crème fraîche
1 eetlepel mosterd
2 bosuien, gewassen en in kleine ringen gesneden
2 theelepels kerriepoeder
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
zout en peper

Zo maak je aardappelsalade met kerrie

1. Kook de aardappelen in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar. Spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken en nog wat verder afkoelen.

2. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze in een schaal. Meng in een kleinere schaal de crème fraîche met de mosterd, kerriepoeder en knoflook.

3. Meng de “dressing” voorzichtig door de aardappelplakjes. Voeg dan de stukjes puntpaprika, bosui en knoflook toe en schep door. Breng op smaak met zout en peper.

4. Dek de schaal af en laat het in de koelkast ijskoud worden. Tot gebruik koel bewaren en beperkt houdbaar.

Tip: serveer er nog wat hardgekookte eieren bij.