Aardappel-Knoflooksoep

Een tijdje geleden at ik deze Aardappel-knoflooksoep in een restaurant. Omdat het restaurant een eind weg is en ik er dus niet even langs kan, besloot ik om het na te maken. Ik had uiteraard geen recept, dat moest ik zelf uitzoeken. Het is goed gelukt, tot mijn grote vreugde. Ik waan me weer in het restaurant achter een heerlijk dampend kopje soep. Enne… ja… er zit veel knoflook in, wat precies de bedoeling is. Je kunt je omgeving, die het niet gegeten heeft, heel veel sterkte wensen…

Dit heb je nodig voor 4 kommen soep

1 liter groentebouillon
ca. 650 gram aardappelen, geschild en gewasen (gewicht ongeschild)
1 ui
8 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel gedroogd selderijblad
olijfolie

Verder nodig:
staafmixer

Zo maak je Aardappel-knoflooksoep

1. Pel en snipper de ui en bak bruin in een soeppan met een scheutje olijfolie.
2. Bak de knoflook even mee, doe de aardappelen in de pan en voeg de bouillon toe. Roer even door en zorg dat er geen ui meer aan de bodem vastgeplakt zit.
3. Kook de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar in de bouillon met ui en knoflook.
4. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer.
5. Roer het gedroogd selderijblad door de soep en dan is het klaar om op te dienen. 

Geniet ervan!