Portobello’s met gesmolten brie en een krokant dakje met knoflook en peterselie. Je neemt een hap en dan ontdek je ook de frisse smaak van verse citroenrasp. Hoe klinkt dat als voorgerecht? Ik begin al te watertanden als ze in de oven liggen. Dat ruikt zo ontzettend lekker!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 portobello’s, schoongeveegd en een stukje van de steel afgesneden
50 gram brie (een soort die goed smelt)
1 eetlepel gewassen, fijngehakte, peterselie
2 teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst
2 eetlepels broodkruim (van oud brood) of paneermeel
1 eetlepel olijfolie en iets extra
wat citroenrasp van een onbehandelde, gewassen, citroen
zout en peper
verder nodig:
stukje bakpapier
Hoe maak je Portobello’s met Brie?
1. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden C.
2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de schone portobello’s erop, met de onderkant naar boven.
3. Snijd de brie in plakjes en leg deze in de portobello’s. Rasp er wat citroenschil over.
4. Meng de fijngehakte peterselie met de knoflook, het broodkruim, olijfolie en wat zout en peper. Verdeel het mengsel over de portobello’s en druk het een beetje aan met een lepel.
5. Besprenkel de randen van de portobello’s met een klein beetje olijfolie.
6. Schuif de portobello’s de oven in en bak in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Geniet ervan!