Zoetekauwen, die houden van advocaat, opgelet! Dit dessert voor Pasen mag geen alledaags toetje heten. Het is ZO LEKKER! Deze tiramisu bereid je supersnel. Maak het wel al ’s avonds klaar, voor de volgende dag. Dan is ie het allerlekkerst. Laat wel wat ruimte over tijdens het diner voor dit machtige dessert van onder andere advocaat en mascarpone. Enne…meringue met chocolade…
Zoals ik al aangaf is het nodig om deze tiramisu de avond ervoor, of anders op de dag zelf in de ochtend, klaar te maken. Dan kunnen de smaken goed in de lange vingers trekken. Bewaar afgedekt in de koelkast, totdat je het serveert. Enne…als je deze hebt gemaakt, wens je dat het snel weer Pasen is.
Zoals ik al aangaf is het nodig om deze tiramisu de avond ervoor, of anders op de dag zelf in de ochtend, klaar te maken. Dan kunnen de smaken goed in de lange vingers trekken. Bewaar afgedekt in de koelkast, totdat je het serveert. Enne…als je deze hebt gemaakt, wens je dat het snel weer Pasen is.
Dit heb je nodig voor 6 personen
24 lange vingers
12 flinke eetlepels advocaat
250 gram mascarpone
3 grote meringues met chocolade of een soort naar keus
3 zakjes vanillesuiker à 8 gram
Zo maak je Advocaat Mascarpone Tiramisu
(dit recept bevat alcohol)
1. Pak een lage schaal van ongeveer 24 cm lang x 14 cm breed.
2. Verdeel 12 lange vingers over de bodem.
3. Verdeel hier 6 flinke eetlepels advocaat over. Niet uitsmeren.
4. Roer de vanillesuiker door de mascarpone en verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers met advocaat.
5. Smeer zo goed als het kan uit met de achterkant van een lepel. Maakt niet uit als het mengt met de advocaat.
6. Verkruimel 1 grote merinque over de mascarpone in de schaal.
7. Verdeel hier 3 flinke eetlepels advocaat over.
8. De rest van de mascarpone mag nu hierover uitgesmeerd worden, met de achterkant van een lepel. Maakt niet uit als het mengt met de advocaat.
9. Verdeel hier weer 12 lange vingers over en druk een beetje aan.
10. Verkruimel hierover 2 grote meringues met chocolade.
11. Verdeel 3 flinke eetlepels advocaat over de meringues. Niet uitsmeren.
12. Dek de schaal af en zet het in de koelkast, totdat je het de volgende dag serveert. En als je het nu extra lekker wilt maken, kun je er ook nog slagroom bij serveren. Zelf vind ik dit veel te zwaar, maar bij mij thuis wordt het wel gedaan. Nee, ik noem geen namen.
Nou…dat wordt na dit dessert weer een hele week licht en gezond eten ter compensatie 😉 Voor mij in ieder geval wel. Geniet van dit overheerlijke dessert en alvast een hele fijne Pasen!