In deze tijd van het jaar snakt menig mens naar speculaasjes. Wil je iets gezonder blijven eten, dan maak je deze Granola met Speculaaskruiden. Eet dit en het ontbijt is een waar feestje. Net speculaasjes…
Dit heb je nodig voor Granola Speculaas
200 gram havervlokken
70 gram rijststroop
50 gram pecannoten, grof gehakt
40 gram pompoenpitten
50 gram kokosolie, extra virgin
2 eetlepels kokossnippers, gedroogd
1 eetlepel gojibessen, gedroogd
3 theelepels speculaaskruiden
snufje zout
verder nodig: bakpapier
Zo maak je Granola met de smaak van speculaas
1. Verwarm de oven voor op 150 graden C (hetelucht).
2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
3. Meng alle droge ingrediƫnten in een kom, behalve de kokossnippers en gojibessen.
4. Roer, met een grote lepel (ik gebruik een houten pollepel), de gesmolten kokosolie en de rijststroop door het droge mengsel.
5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel erover. Spreid het er goed over uit.
6. Bak het mengsel ongeveer 25 minuten. Haal dan uit de oven. Roer opnieuw door (gewoon op de bakplaat) en laat verder afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de granola krokant.
7. Meng, als de granola met speculaaskruiden helemaal is afgekoeld, de gojibessen en de kokossnippers erdoor. Bewaar in een luchtdichte trommel (beperkt houdbaar). Eet het met (plantaardige) melk, of kies voor bijvoorbeeld yoghurt.
Geniet ervan!