Deze bloemkoolrijst, met garnalen en chorizo, is een supersnel gerecht voor doordeweeks. Voordat je het weet staat het al op tafel. Heerlijk, toch?
Dit heb je nodig voor 2 personen
400 gram bloemkoolrijst
1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden
150 gram chorizo, in blokjes
200 gram wokgarnalen uit de diepvries, ontdooid, afgespoeld en uitgelekt
wat verse peterselie, gewassen en fijngesneden
zout en peper
Zo maak je Bloemkoolrijst Garnalen en Chorizo
1. Bak de chorizo in een pan, zonder olie want er komt al veel vet uit de worst, op matig vuur ongeveer 3 minuten.
2. Voeg de prei toe en bak op middelmatig vuur, al roerend, ongeveer 3 minuten mee.
3. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg dan de garnalen toe aan de pan en bak ze, al omscheppend, mee tot ze gaar zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten).
4. Dan kan de bloemkoolrijst erbij. Bak 2 minuten mee, schep tijdens het bakken goed door.
5. Ja, nu is het al bijna klaar. Breng verder op smaak met zout en peper. Schep op en bestrooi met wat verse peterselie.