Pasta witlof en gorgonzola

Ja, daar ben ik weer met een nieuw recept. Tagliatelle met witlof, gorgonzola en spek. Het is echt comfort food. Daar kan ik zo nu en dan enorm van genieten. Een bord vol pasta, daar word ik zo gelukkig van. 

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen of 2 grote eters

200 gram tagliatelle
150 gram ontbijtspek (plakjes)
3 stronken witlof, gewassen en fijngesneden
100 gram gorgonzola
250 ml kookroom
eventueel wat rode Spaanse peper (in kleine ringen gesneden)
eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je Pasta Witlof en Gorgonzola

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Intussen snijd je de plakjes ontbijtspek in stukken en bak je het in een pan zonder olie of boter een beetje bruin.
3. Voeg nu de kookroom toe en verkruimel de gorgonzola boven de pan. De kaas smelt in de kookroom. Roer alles goed door totdat het begint te pruttelen en zet het vuur zacht.
4. Voeg nu de gesneden witlof toe en roer door de saus. Laat ongeveer 3 minuten onder af en toe roeren zachtjes meekoken. Wie het lekker vindt, kan nu ook wat rode peper toevoegen naar smaak.
5. Zodra de pasta gaar is, roer je deze door de saus. Schep op en bestrooi eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas. Zout heb je trouwens niet nodig, want het spek en de gorgonzola zorgen hier al voor.

Geniet ervan!